Blog

14 mei

Burgemeester Noordanus opent Jeugd Vechtsport lessen

Written by 

Burgemeester Noordanus vindt dit initiatief zo belangrijk, voor de jeugd van Tilburg en omstreken, dat hij besloten heeft om de aftrap van de éérste les te komen verzorgen.

Jongens én meisjes in de leeftijd van twaalf tot en met zestien jaar zijn welkom om aan dezegratis proefles mee te doen.

Dat de training zich richt op deze doelgroep, is niet voor niets, zegt Jack Swinkels namens Po Chi Ch’uan. De Tilburgse vereniging ontwikkelde voor volwassenen al een effectieve training in de vechtsport Shaolin Kempo. Nu is er een variant die speciaal voor jongeren is bedoeld.

Swinkels: “Deze leeftijdsgroep is kwetsbaar. Het lichaam en het hoofd worden op hol gebracht door de veranderingen die plaatsvinden in de overgang van kind zijn naar volwassen worden. Ze komen in aanraking met nieuwe groepen mensen en willen alles zelf uitzoeken. Dat hoort bij hun zoektocht naar zelfstandigheid. Door een jeugdvechtsport te volgen, neemt hun weerbaarheid beduidend toe. Dat is goed voor hun zelfvertrouwen en veiligheid.”

De vechtsportlessen zijn gebaseerd op respect en plezier. Belangrijke elementen zijn lichamelijke conditie en balans, samenwerken en met elkaar stoeien. Uiteraard leren deelnemers ook de specifieke technieken uit het Shaolin Kempo.

Na de proefles wordt er tot en met 9 juli training gegeven als in een workshop. Dit vindt plaats in de dojo in T-kwadraat.

Read 9604 times Last modified on maandag, 17 juli 2017 16:15
Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Recent Post

Vechtsport Foto's

Contactgegevens

Jeugd Vechtsport

Stichting Po Chi Ch'uan

Oeralweg 47

5022 GR  Tilburg

Tel.: 06-17736079

KvK Nr.: 18089111

Email: info@jeugdvechtsport.nl

Aanmelden of afmelden

Blijf op de hoogte.

De nieuwsbrief komt naar je toe